Program in delavnice

ČAR LESA 2018:

Sreda, 19. september ob 16. uri: Odprtje razstave Čar lesa v avli Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 5.

Sreda, 19. september ob 16:30: Strokovni posvet Les – strateška dobrina Slovenije: sodobni vidiki predelave in uporabe lesa. Posvet bo potekal v Goriški knjižnici Franceta Bevka, Trg E. Kardelja 4 v Novi Gorici.

Poglejte si vabilo na posvet Les: strateška dobrina Slovenije


Od 14. do 20. maja 2018 – 10. razstava lesnih izdelkov v Cankarjevem domu v Ljubljani

Ponedeljek,  14.5.2018 ob 12 uri Odprtje razstave Čar lesa

Udeležence odprtja sta nagovorila ministra z MGRT in MKGP. Program je povezovala Bernarda Žarn, kulturni program pa je popestril baritonist Marco Fink.

Torek, 15.5.2018 od 10. do 13. ure v Štihovi dvorani CD znanstvena konferenca »Vloga znanosti pri inovacijah v lesarstvu«

Ob deseti obletnici Čara lesa smo na znanstveni konferenci predstavili najsodobnejše raziskave, ki na področju bivanja z lesom potekajo v Sloveniji. Posebno pozornost smo namenili prikazu, kako spoznanja temeljnih raziskavah s področja lesarstva, pripravljamo na uporabo v industriji in za razumevanje izzivov, s katerimi se v enaindvajsetem stoletju srečujemo pri zagotavljanju trajnostnega razvoja.

Vabljeni k ogledu programa znanstvene konference.

V sredo, 16.5.2018 med 9. in 11.30 so bile srednje in višje šole vabljene na prireditev Izdelek se predstavi, ko so proizvajalci obiskovalcem (srednješolcem) predstavljali razstavljene izdelke.

Sreda, 16.5.2018 od 11.30 do 14. ure v Štihovi dvorani CD  strokovni posvet »Površinski premazi za les – razvojne smernice in novosti«

Premazi za les so vedno zelo zanimiva tema za znanstvenike, strokovnjake in vse, ki želijo les in lesene izdelke čim dlje ohraniti v vsej svoji lepoti kot tudi z vidika uporabnosti. Na področju lesnih premazov poteka intenziven razvoj in nekaj novih dognanj bomo predstavili na strokovnem posvetu, ki ga organiziramo ob deseti obletnici Čara lesa. Na začetku posveta nas bo nagovoril generalni direktor Direktorata za lesarstvo, MGRT Jože Prikeržnik.

Vabljeni k ogledu programa Strokovnega posveta.


 

OBVESTILO ZA VRTCE in OSNOVNE ŠOLE:

Na prireditev Čar lesa v Cankarjevem domu vedno vabimo tudi vrtce in šole. 

Za dodatne informacije o pogojih sodelovanja in za prijave vam je na voljo dr. Franc Pohleven, Biotehniška fakulteta. Telefonska številka: 031 390 393
E-mail naslov: franc.pohleven@bf.uni-lj.si  ali carlesa.prireditev@gmail.com

Lahko pa tudi izpolnite spodnji obrazec:

 

Advertisements