Program in delavnice

ČAR LESA 2018:

 Od 14. do 20. maja 2018 – 10. razstava lesnih izdelkov v Cankarjevem domu v Ljubljani

Ponedeljek,  14.5.2018 ob 12 uri Odprtje razstave Čar lesa

Udeležence odprtja bosta predvidoma nagovorila ministra z MGRT in MKGP. Program bo povezovala Bernarda Žarn, kulturni program pa bo popestril baritonist Marco Fink (program bo v kratkem objavljen).

Torek, 15.5.2018 od 10. do 13. ure v Štihovi dvorani CD znanstvena konferenca »Vloga znanosti pri inovacijah v lesarstvu«

Ob deseti obletnici Čara lesa bomo na znanstveni konferenci predstavili najsodobnejše raziskave, ki na področju bivanja z lesom potekajo v Sloveniji. Posebno pozornost bomo namenili prikazu, kako spoznanja temeljnih raziskavah s področja lesarstva, pripravljamo na uporabo v industriji in za razumevanje izzivov, s katerimi se v enaindvajsetem stoletju srečujemo pri zagotavljanju trajnostnega razvoja.

Vabljeni k ogledu programa znanstvene konference.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

V sredo, 16.5.2018 med 9. in 11.30 ste zlasti srednje in višje šole vabljene na prireditev Izdelek se predstavi, ko bodo proizvajalci obiskovalcem (srednješolcem) predstavljali razstavljene izdelke.

Sreda, 16.5.2018 od 11.30 do 14. ure v Štihovi dvorani CD  strokovni posvet »Površinski premazi za les – razvojne smernice in novosti«

Premazi za les so vedno zelo zanimiva tema za znanstvenike, strokovnjake in vse, ki želijo les in lesene izdelke čim dlje ohraniti v vsej svoji lepoti kot tudi z vidika uporabnosti. Na področju lesnih premazov poteka intenziven razvoj in nekaj novih dognanj bomo predstavili na strokovnem posvetu, ki ga organiziramo ob deseti obletnici Čara lesa. Na začetku posveta nas bo nagovoril generalni direktor Direktorata za lesarstvo, MGRT Jože Prikeržnik.

Vabljeni k ogledu programa Strokovnega posveta.

Udeležba na posvetu je brezplačna.


 

OBVESTILO ZA VRTCE in OSNOVNE ŠOLE:

Od srede, 16.5. do petka 18.5. 2018 vabimo vrtce in šole, da sodelujejo na prireditvi Čaru lesa 2018:

Za najavljene skupine otrok iz vrtcev  organiziramo med 9 in 12 uro delavnico ter 20 minutno strokovno vodenje po razstavi.

Za najavljene skupine osnovnošolcev med 9 in 13 uro organiziramo ob delavnicah in vodenju po razstavi tudi 45 minutna predavanja “Les je zakon”.

Za dodatne informacije o pogojih sodelovanja in za prijave vam je na voljo dr. Franc Pohleven, Biotehniška fakulteta. Telefonska številka: 031 390 393
E-mail naslov: franc.pohleven@bf.uni-lj.si  ali carlesa.prireditev@gmail.com

Lahko pa tudi izpolnite spodnji obrazec:

 

Advertisements